Interview met: Andrei Petrov - Continuity Engineer

Andrei was al helemaal thuis in de wereld van Kubernetes en containers, maar wilde meer leren over de cloud. Deze combinatie heeft hij gevonden bij Sentia, waar hij werkt als Continuity Engineer. Lees meer...

‘Ik zie mezelf als entrepeneur’. Hij was al een expert op het gebied van Kubernetes en containers, maar hij wilde blijven leren. Toen hij zo’n 9 maanden geleden vanuit Italië voor de liefde naar Nederland kwam, heeft hij bij Sentia gesolliciteerd zodat hij meer kan leren over de cloud. In dit artikel vertelt Andrei over zijn eerste maanden bij Sentia en de cultuur binnen de organisatie.

“Kubernetes is mijn specialisme. Hierin heb ik me de afgelopen jaren flink ontwikkeld bij het bedrijf waar ik werkte in Milaan. Maar vanuit technisch perspectief wilde ik eigenlijk iets anders doen dan ik tot dan toe gedaan had. Op het moment dat ik naar Nederland kwam en een cloud vacature bij Sentia zag besloot ik te solliciteren.”

Andrei werd tijdens het assessment al enthousiast. “Ik vond het assessment echt heel leuk om te doen.” Daarna bleek er een goede klik te zijn met zijn nieuwe collega’s. “Het was meteen gezellig. We werken in hechte teams en we ondernemen ook veel samen na werktijd.”

Consultancy & kennis delen

Vlak nadat hij werd aangenomen kwam Andrei terecht in een nieuw Consultancy team. Binnen dat team heeft hij allerlei verschillende verantwoordelijkheden die passen bij zijn rol als Continuity Engineer.

“Ik maak analyses van customer requirements en op basis daarvan maak ik een design voor de infrastructuur. Als ik problemen zie probeer ik daar een oplossing voor te bedenken. Hiervoor ga ik in gesprek met de klant. Afhankelijk van de situatie, zijn dat hele informele gesprekken of juist formele presentaties.”

Daarna volgt Andrei de implementatie van de platforms. “Ik definieer een operationeel model dat ik daarna overdraag aan team Green, één van onze klant teams. Ik ondersteun dit team bij de operation.”

Die ondersteuning bestaat bijvoorbeeld uit het verbeteren van technische gaps. “Daarnaast lees ik veel papers over nieuwe ontwikkelingen en draag ik deze kennis over aan het team, zodat de teamleden het meteen in praktijk kunnen brengen.”

“Ook ben ik regelmatig bij klanten te vinden als consultant. Ik prober de journey naar de cloud op een een begrijpelijke manier duidelijk te maken en ik praat met de developers van de customer applicaties. Tevens denk ik mee met de klant hoe ze de IT-omgeving meer mature kunnen maken.”

Naast zijn Consultancy werkzaamheden is Andrei ook onderdeel van een intern Kubernetes team bij Sentia. “Dit is een technische groep mensen die kennis over Kubernetes en containers met elkaar uitwisselt.”

Veel vrijheid en blijven leren en ontwikkelen

Andrei merkt dat hij bij Sentia echt de kans krijgt om zich te verdiepen in nieuwe materie en leert hier een hoop van. “Dat zit verweven in de cultuur van Sentia. De interne groep over Kubernetes en containers is daar een goed voorbeeld van.”

Maar ook in andere zaken ziet Andrei die cultuur terug. “Natuurlijk houd je rekening met je team, werk je samen en zoek je naar consensus, maar als je het als techneut beter weet, kun je jouw idee ook uitvoeren. Je krijgt echt de vrijheid en ruimte om jezelf te blijven ontwikkelen.”

Die ontwikkeling is ook hard nodig, want de klanten van Sentia gaan niet voor ‘goedkope’ standaardoplossingen. “Onze klanten gaan voor maturity. Ze willen kwaliteit, maatwerk, robuustheid en innovatie. En daar hebben wij als Engineers veel kennis en vaardigheden voor nodig.”

Andrei voelt zich helemaal thuis bij Sentia. “Ik zie Sentia als een entrepreneur, maar mezelf ook. Ik houd er niet van om ‘gemanaged’ te worden. Bij Sentia wordt het gewaardeerd als je jezelf als entrepreneur opstelt. En dat bevalt me heel goed.”

Overzicht van de vacatures

Are you ready to lead the way?

Onze vacatures

Infrastructure & Cloud
Continuity Engineer Windows Full time Lochristi

Staat de vacature die je zoekt er niet tussen?

Stuur ons een open sollicitatie ››

Join the lead generation

We kijken uit naar jouw talent. Zet de volgende stap in je carrière en stuur ons een sollicitatie. Wijk af van de gebaande paden en neem het voortouw.