Thiememeulenhoff: Groeien doe je samen

“Elk kind heeft recht op zijn eigen leerproces. We combineren daarom nieuwe, slimme leermethoden met technologie en didactische content.”

- Eric Razenberg, Algemeen Directeur Thiememeulenhoff

 

Leiders in educatieve innovatie 

ThiemeMeulenhoff loopt voorop in de educatieve uitgeverijsector, doordat ze hun bedrijf transformeerden naar een ontwerper van moderne lesmethoden. Met innovatieve onderwijsoplossingen creeren ze educatieve, eenvoudige en gepersonaliseerde leeromgevingen voor studenten en docenten. Schooltas is de e-learningomgeving voor de volgende generatie van ThiemeMeulenhoff. Via iPad en webbrowser hebben leerlingen toegang tot hun schoolboeken en kunnen ze met behulp van sociale en gezamenlijke leermiddelen communiceren met andere studenten en leraren. 

Behoefte aan veiligheid en uptime 

Met één miljoen actieve gebruikers per dag, een aantal wat blijft groeien, is de beschikbaarheid van de applicatie van groot belang voor ThiemeMeulenhoff. Leren houdt nooit op en de virtuele omgeving moet dan ook altijd beschikbaar zijn. Daarnaast verwerkt de applicatie zeer persoonlijke informatie, waardoor de applicatie altijd veilig en privé moet zijn.

Sentia’s oplossingen voor gebruik in Schooltas

Om de risico’s van downtime tegen te gaan, bouwde Sentia een solide platform met AWS Beanstalk, wat de publicatie en het beheer van webapplicaties vereenvoudigt en de kans op menselijke fouten vermindert. De virtuele omgeving werd verspreid over meerdere beschikbaarheidszones om verliezen uit geografische locaties te voorkomen. Ten slotte hebben we de functies Design for Failure en AWS Auto Healing ingezet om ervoor te zorgen dat wanneer onderdelen uitvallen de problemen automatisch worden opgelost. 

We gebruikten Halloumi ™ om de virtuele omgeving te beveiligen. Deze automatiseringslaag gebruikt sjablonen met vele beveiligingsparameters, zodat een cloudcomponent automatisch de beveiligingsinstellingen overneemt. Bovendien maakt Sentia gebruik van een slimme mix van AWS-specifieke monitoring, compliance-tools en onze eigen (Open Source) tools, die voortdurend Compliance-tests uitvoeren om er zo voor te zorgen dat de Schooltas continu veilig en compliant is. 

‘Continue beschikbaarheid wensen is gemakkelijk, het waarmaken is een tweede. Bij Schooltas hebben ThiemeMeulenhoff en Sentia dit succesvol gefaciliteerd met een complex ecosysteem van Public Cloud en applicatiebronnen.’

 

Lees deze case study om te ontdekken:

  • Hoe we een complex ecosysteem bouwden met extreem hoge beschikbaarheid.
  • Hoe we persoonlijke informatie hebben beveiligd, compliant zijn gebleven en de intellectuele eigendommen van hun partners hebben beschermd.
  • Hoe we technologie hebben ingezet om een op maat gemaakte virtuele omgeving te creëren voor dit zeer complexe systeem. 

Read the full case study

STAY IN THE LEAD

Meld u aan voor informatie en blijf op voorsprong.

Subscribe